Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

SHENZHEN, 27 Aralık (Xinhua) Fuarda bir dizi gelişmiş ürün ve teknoloji sergileniyor. Fuara, gerek çevrimiçi gerekse fiziki olarak toplam 39 ülke katılıyor. Bu yılki etkinlikte öne çıkan konu başlıkları arasında, ulusal bilim merkezleri, önemli devlet laboratuvarları ve Çin'in önemli bilim ve teknoloji altyapısının yanı sıra yüksek kaliteli üretim, yeni malzemeler, yaşam bilimleri ve deniz ekonomisi gibi alanlardaki en son bilimsel araştırmalarda elde edilen başarılar ve ileri teknolojiler yer alıyor.

Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Shenzhen İleri Teknoloji Enstitüsü Başkanı Fan Jianping, 10'dan fazla fuara katıldı. Fan'a göre, Çin Yüksek Teknoloji Fuarı, Çin'in bilimsel ve teknolojik yeniliklerini izleme açısından bir pencere görevi görüyor, ayrıca sentetik biyoloji ve beyin bilimleri gibi uç alanlarda sergilenen ürünlerin, gelecekte insanların hayatlarını köklü şekilde değiştireceği kesin. Etkinlik çerçevesindeki çevrimdışı sergiler 29 Aralık, çevrimiçi sergileri ise 31 Aralık'a kadar devam edecek. Teknik inovasyon yoluyla ekonomiyi canlandırmak amacıyla ilk olarak 1999 yılında Shenzhen belediyesi tarafından düzenlenen Çin Yüksek Teknoloji Fuarı, o tarihten bu yana her yıl yapılıyor.

Editör: İRFAN KARSLI