Çin

21. Çin-ASEAN Fuarı'na 3.000'den fazla işletme katılacak

Abone Ol

BEİJİNG, 12 Eylül (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin merkezi Nanning'de düzenlenecek 21. Çin-ASEAN Fuarı'na 3.000'den fazla işletmenin katılması bekleniyor. Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi Başkan Yardımcısı Tan Pichuang, Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, 24-28 Eylül tarihleri arasında yapılacak fuarın bu yıl yaklaşık 200.000 metrekarelik bir sergi alanına sahip olacağını ve onur konuğunun Malezya olacağını duyurdu.

Ticaret Bakan Yardımcısı Li Fei ise bu yılki fuara dijital teknoloji, yeni enerji ve akıllı bağlantılı araçlar gibi alanlardaki en son gelişmeleri ve teknolojileri sergileyen stratejik gelişmekte olan endüstriler için yeni bir bölüm ekleneceğini duyurdu. Li ayrıca, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Özel Ortak Ülke olarak yer alacağını ve ilk kez bir Körfez İşbirliği Konseyi üyesinin fuara davet edildiğini belirtti.

İlk kez 2004 yılında düzenlenen Çin-ASEAN Fuarı, o tarihten bu yana ASEAN işletmelerinin Çin pazarına girmeleri için aktif bir platform oluşturdu. Resmi verilere göre, Çin 15 yıldır üst üste ASEAN'ın en büyük ticaret ortağı olmaya devam ediyor. Bu yılın ilk yedi ayında ikili ticaret, yıllık yüzde 7,7 artışla 552 milyar ABD dolarına ulaştı.