Geçtiğimiz yıllarda uygulamaya başlanan bayram ikramiyeleri senede iki kez emekli olan kişilere ödeniyor. Bayram öncesinde yapılan ödemelerde emekliler bayram ihtiyaçlarını karşılıyorlar. 2021 yılında 1100 lira olarak ödemesi gerçekleştirilen bayram ikramiyelerinin 2022 yılında ne kadar olacağı merak konusuydu. Konuya ilişkin Bakan Bilgin'den önemli açıklama geldi.

'Emeklilerin bayram ikramiyesinde artış olacak mı?'

Emeklilerin en çok merak edilen sorusunun yanıtını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı. Bakan Bilgin konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz hafta lansmanını yaptığımız üretim sürecine katılım programımızın adını istihdama verdiğimiz önemden yola çıkarak o şekilde belirledik. Gaziantep'te başlattık ve sanayi illerini seçerek ilerleyeceğiz. Amacımız işsiz sayısını azaltmak. Türkiye büyümesini gerçekleştiren bir ülke. Ekonomide dalgalanma var ama yolumuza devam ediyoruz.

Çin’in bin yıllık Liubao çayı yeniden canlanıyor Çin’in bin yıllık Liubao çayı yeniden canlanıyor

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM YAPILACAK MI? 

Bu konuda henüz bir kararımız yok. İkramiye bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. Ödeme tutarı her zaman değerlendirilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme getirebileceği şeyler olabilir.  Tüm dünyanın gündeminde enflasyonu yok etme amacı varken, hiper enflasyon tehlikesini çağrıştıracak söylemleri doğru bulmuyorum.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI HAKKINDA

Asgari ücrete Temmuz zammı diye bir gündemimiz yok. Çok şükür Türkiye programını kontrol altında yürütüyor. Türkiye başaracaktır. Türkiye ihracata dayalı büyüyor. Türkiye sanayi üretimine bağlı büyüyor. Türkiye'nin büyümesi reel olarak sağlam temellere dayanıyor. Biz ekonomik programımızı başarıyla götürmek mecburiyetindeyiz. Toplu sözleşmeleri çok önemli garanti altına aldık. Sosyal temelleri olan ekonomi programını sürdürüyoruz.

Editör: Seyran Bayır