BAMAKO, 17 Aralık (Xinhua) BM Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu Başkanı El-Ghassim Wane, Perşembe günü bir video konferans sırasında, bu ölümlere ve yaralanmalara neden olan "tüm olayların yüzde 50'sinin" el yapımı patlayıcılardan kaynaklandığını söyledi. Wane'in verdiği yeni güncellenmiş rakamlara göre, BM misyonu bu yıl sivilleri korumak için 13.000 devriye ve 100 operasyon gerçekleştirdi.

Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

Wane, "Az önce, görev sırasında hayatını kaybeden sekiz barış gücü askerinin anma töreninden çıktım" dedi. Wane, 2021'in sonundaki olaylarda "endişe verici bir artış" ve Mali misyonunu hedef alan "saldırıların yeniden canlanması"na dikkat çekti. 8 Aralık'ta, Mali'nin merkezindeki Bandiagara bölgesinde misyonun lojistik konvoyunun el yapımı bir mayına çarpması sonucu yedi barış gücü askeri ölmüş, üçü de ağır yaralanmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI