Dünya

2018'den bu yana 2 bin Özbek yetkili yolsuzlukluk suçlamasıyla yargılandı!

Yerel basına konuşan Özbek Başsavcı Nigmatilla Yuldashev yolsuzlukla ilişkili suçların ülkeye 2018 yılından bu yana 2 trilyon Özbekistan somu (193 milyon ABD doları) tutarında...

Abone Ol

Yerel basına konuşan Özbek Başsavcı Nigmatilla Yuldashev yolsuzlukla ilişkili suçların ülkeye 2018 yılından bu yana 2 trilyon Özbekistan somu (193 milyon ABD doları) tutarında maddi zarara neden olduğunu söyledi.

Yuldashev, yolsuzluğa karışan yetkililer arasında 318 kolluk görevlisi, 166 bankacı ve 31 vergi memurunun yanı sıra ekonominin farklı sektörlerinden kişiler de bulunduğunu belirtti.

Özbek hükümeti bu yılın başlarında yolsuzlukla mücadele için bir kurum oluşturdu ve yolsuzluk suçlarını bildiren vatandaşlara 544 ABD dolarına varan tutarlarda ödül verilmesini öngören bir plan açıkladı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev 2016 yılında göreve geldiği tarihten bu yana, ülkedeki döviz piyasasının serbestleştirilmesi, vergileri azaltılması ve yabancı yatırımlara ayrıcalık tanınması gibi ekonomik reformları uygulamaya koymak için bir dizi önlem almıştı. (1 Özbekistan somu = 0,000097 ABD doları)