Beijing'e Güz Ortası Festivali tatilinde 8 milyondan fazla turist geldi Beijing'e Güz Ortası Festivali tatilinde 8 milyondan fazla turist geldi

HANGZHOU, 23 Kasım (Xinhua) -- 2. Küresel Dijital Ticaret Fuarı, Perşembe günü Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin merkezi Hangzhou'da başladı. Fuarda küresel dijital ticaret işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. "Dijital Ticaret, Küresel Erişim" temalı etkinliğe 68 uluslararası kuruluş ve iş derneğinin yanı sıra 800'den fazla işletme katılıyor. Bu yılın onur konuğu ülkeleri ise Finlandiya ve Güney Afrika olarak belirlendi.
100.000 metrekarelik sergi alanına sahip fuarda kapsamlı bir pavyon, iki özel pavyon ve dört dijital endüstri pavyonu bulunuyor. Fuara 15.000'den fazla profesyonel alıcının katılması bekleniyor. Dijital ticaretin kuralları, yönetmelikleri, yönetimi ve standartlarına odaklanan fuarda forumlar, sektör eşleştirme toplantıları ve özel seminerler düzenlenecek. Beş gün sürecek fuarda sınır ötesi veri akışı, dijital finans ve dijital güvenlik yönetişimi gibi gündem maddeleri ele alınacak. Fuarda 100'den fazla etkinliğin düzenlenmesi ve dijital ticaret alanında 100'ü aşkın son teknoloji ürün ve hizmetin tanıtılması bekleniyor.

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Guo Tingting fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, dijital ticaretin son yıllarda ülkenin bir ticaret merkezi haline dönüşmesinde önemli bir dayanak olduğunu söyledi. Guo, 2022 yılında Çin'in dijital hizmet ticareti büyüklüğünün 372,7 milyar ABD doları ile rekor seviyeye ulaştığını vurguladı. Fuar, Zhejiang eyalet yönetimi ve Çin Ticaret Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Editör: Şeymanur Erbay