TAHRAN, 30 Temmuz (Xinhua) -- İran'a ait 2 fırkateyn, Rusya'nın St. Petersburg kentinde Pazar günü gerçekleştirilecek Donanma Günü kutlamalarındaki donanma geçit törenine katılacak. İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'nın Cumartesi günü bildirdiğine göre İran Donanması'nın Hazar Denizi'nde konuşlu Kuzey Filosu'na ait füze fırlatabilen Kaman sınıfı fırkateynler, St. Petersburg'a doğru yola çıkarken İran Donanması Komutanı Şehram İrani de geçit törenine katılmak için Rusya'ya gitti.

2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

Haberde İrani'nin, geçit törenine katılacak çeşitli ülkelerin donanma komutanlarıyla da görüşeceği belirtildi.
Donama geçit törenine, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılacağı kaydedildi. Rusya, Donanma Günü'nü Temmuz ayının son Pazar günü St. Petersburg'taki Neva Nehri'nde ve Kronstadt Limanı'nda gemi geçit töreni gerçekleştirerek kutluyor. Geçen yıl geçit törenine 40'tan fazla gemi, tekne ve denizaltının yanı sıra 42 uçak ve 3.500'ün üzerinde askeri personel katılmıştı.

Editör: Şeymanur Erbay