Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor

Bu yıl "Çin'in Yeni Dönemi, Batı Çin için Yeni Fırsatlar" temasıyla düzenlenecek fuarın beş gün sürmesi planlanıyor. Fuara, çevrimiçi ve çevrimdışı olarak 66 ülke ve bölgeden 50 binden fazla misafir ve tüccar katılacak. Fuar alanı, 200 bin metrekare üzerine kurulu bulunuyor ve Kuşak ve Yol uluslararası işbirliği salonu ve Yangtze Nehri Ekonomik Kuşağı işbirliği salonu dahil olmak üzere farklı temalara sahip 10'dan fazla salondan oluşuyor. Beş günlük fuar boyunca havacılık, dijital ekonomi ve uluslararası lojistik tedarik zinciri dahil olmak üzere gelişen sektörlere odaklanan 30 kadar yatırım-tanıtım etkinliği düzenlenecek.

İlki 2000 yılında açılan ve Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Ticaret Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından organize edilen WCIF; yatırımların teşviki, işbirliği yapılması ve diplomasi yürütülmesi açılarından Çin'in batısı için önemli bir platform haline geldi. WCIF organizasyon komitesi sekreterliğinden alınan istatistiklere göre, fuarın ilk oturumundan bu yana toplam yatırım tutarı 6,8 trilyon yuanın (1,05 trilyon ABD doları) üzerinde olan 12 bin yatırım sözleşmesi imzalandı. Şimdiye dek düzenlenen WCIF fuarlarının toplam alanı 2 milyon metrekareyi, toplam katılımcı sayısı ise 60 bini aşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Çin'in batı bölgeleri ekonomik kalkınma açısından dikkat çekici sonuçlar elde etti. 2012'den 2020'ye kadar Çin'in batısındaki on iki eyalet, özerk bölge ve belediyenin toplam GSYİH'si 10,6 trilyon yuandan 21,3 trilyon yuana yükseldi. Bu, Çin'in toplam GSYİH'sinin yüzde 21'ini oluşturdu.

Editör: İRFAN KARSLI