Politika

1500'den fazla BM personeli Ukrayna'da çalışmaya devam edecek

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 22 Şubat (Xinhua) BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Baş Sözcüsü Stephane Dujarric tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, Ukrayna'daki gerginl...

Abone Ol

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 22 Şubat (Xinhua) BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Baş Sözcüsü Stephane Dujarric tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, Ukrayna'daki gerginliğe rağmen Birleşmiş Milletler'in, 100'ü ülkenin doğusunda olmak üzere yaklaşık 1.500 personeliyle bu ülkede kalmaya kararlı olduğu belirtildi. Dujarric, "Sahada gelişen durumun sonucunda bazı zaruri olmayan personel ve onlara bağlı olan bazı kişilerin geçici olarak yer değiştirmesine izin verdik" dedi. BM Sözcüsü "Aynı zamanda operasyonlarımızı desteklemeye gelen daha fazla personelimiz bulunuyor" diye konuştu.

Dujarric, "Ukrayna'da, özellikle Doğu Ukrayna'da kalma ve hizmet sunma konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz" dedi ve "Operasyonlarımız tam olarak faal durumda olmaya devam ediyor" diye ekledi. BM Sözcüsü, genel olarak BM'nin Ukrayna'daki personelinin ve bu personele bağlı kişilerin sayısının yaklaşık 2.696 olduğunu, bu kesimin içinde 1.510 çalışanın bulunduğunu ve yaklaşık 100 kişinin Donbass bölgesinde yer aldığını ifade etti. Sözcü, sayıları daha da ayrıntılandırarak 1.510 kişiden 149'unun uluslararası personel ve 1.361'inin ulusal personelden oluştuğunu kaydetti. Bununla birlikte sözcü, "daha fazla insanı dahil ettiklerinden ve kişisel ailevi nedenlerden dolayı birkaç kişinin geçici olarak ayrılacak olmasından dolayı" personel sayısının değişebildiğini vurguladı.