Dünya

14 Mart, New York'ta Kovid-19'u Anma Günü olacak

Belediye Başkanı, New York'ta koronavirüsten ilk ölümün 14 Mart 2020'de olduğunu ve etkinlikte virüs yüzünden hayatını kaybeden herkesin anılacağını söyledi. Şehrin Sağlık Dep...

Abone Ol

Belediye Başkanı, New York'ta koronavirüsten ilk ölümün 14 Mart 2020'de olduğunu ve etkinlikte virüs yüzünden hayatını kaybeden herkesin anılacağını söyledi. Şehrin Sağlık Departmanı'na göre, toplam 25 bin 99 New York'lu Kovid-19 ile bağlantılı nedenlerle hayatını kaybetti; bunların 20 bin 295'inin virüsten ölümleri doğrulandı, 4 bin 804 diğer ölüm ise "olası" Kovid-19 vakası olarak kabul edildi.

De Blasio, hastalıktan "her kökenden" şehir sakinlerinin etkilendiğini belirterek, hastalığın şehrin özellikle en fakir azınlık mahallelerinde sarsıcı etki yarattığını söyledi. Belediye Başkanı yıl sonu basın toplantısında, "Kaybettiğimiz onca kişi eşitsizliklerin... aşırı ırkçılığın kurbanı oldu" diye konuştu.

De Blasio Perşembe günü attığı tweette de "Kovid-19'dan ilk ölümü 14 Mart 2020'de yaşadık. 14 Mart 2021'de kaybettiklerimizi bir anma günü ile onurlandıracağız. Düşünmek için bir fırsat olacak, ancak ileriye bakmak ve daha iyi bir şehir inşa etmek için öğrendiğimiz dersleri kullanmak için de bir fırsat olacak" dedi.

New York Belediyesi Beden ve Ruh Sağlığı Departmanı, Valilik, COVID İzleme Projesi ve Johns Hopkins Üniversitesi Sistem Bilimi ve Mühendisliği Merkezi'nden sağlanan verilerle New York'ta doğrulanmış Kovid-19 enfeksiyonlarının ve ölümlerin yayılmasını izleyen bir proje olan The City'ye göre, Perşembe öğleden sonra itibarıyla kentte koronavirüsten ölenlerin sayısı 25 bin 144, vaka sayısı da 426 bin 60 oldu.