Spor

14. Çin Ulusal Oyunları'na 12 binin üzerinde sporcu katılacak

Çin Ulusal Oyunları organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, ülkede "mini olimpiyatlar" olarak da adlandırılan spor etkinliğinin final aşamasında 12 binden fazla sporcun...

Abone Ol

Çin Ulusal Oyunları organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, ülkede "mini olimpiyatlar" olarak da adlandırılan spor etkinliğinin final aşamasında 12 binden fazla sporcunun yarışacağı duyuruldu. 15-27 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan 14. Ulusal Oyunları'nda toplam 54 spor dalında 595 müsabaka düzenlenecek. Etkinlikte elit sporcular 35 dalda düzenlenecek 410 müsabakada yarışırken, 19 dalda düzenlenecek 185 müsabakada ise altyapı sporcuları mücadele verecek. Dört yılda bir düzenlenen etkinlikte, eyalet, belediye, özerk bölge, Hong Kong ve Makao Özel İdare Bölgeleri, Xinjiang Üretim ve İnşaat Birliği, demiryolu ve kömür madenciliği sektörünün spor birliklerinin yanı sıra spor enstitüleri ve kulüpleri temsil eden sporcular yarışacak.

Tramplen atlama branşında olimpiyat altını sahibi Qin Kai, Çin'in Xi'an kentinde düzenlenen Çin Ulusal Oyunları meşale rölesi sırasında meşaleyle koşarken, 14 Eylül 2021. (Fotoğraf: Liu Xiao/Xinhua)

Müsabakaların düzenleneceği tesislerin Ulusal Oyunlar sonrasında da kullanılması adına etkinliklerin çoğu Shaanxi eyaletinde düzenlenecek. Yelken, kano slalom, sörf, break dance, eskrim ve bisiklet yarışları ise diğer eyalet ve belediyelerde gerçekleştirilecek.

Organizasyon komitesi açıklamasında, virüsle mücadele için nükleik asit testi, kapalı döngü yönetimi ve sağlık takibi de dahil olmak üzere bir dizi tedbirin her bir katılımcının güvenliğini sağlamak adına alındığını vurguladı. Etkinlik organizatörleri, dopinge karşı ise sıfır tolerans tutumu benimseme sözü verdi. Etkinlik sırasında 200'den fazla görevli rekor sayıda doping testi yapacak.