Yurt

11 günlük çatışmanın ardından Gazze'de savaşın izleri

Filistinli militanlar ile İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki çatışması, Mısır arabuluculuğundaki ateşkes anlaşması kapsamında Cuma günü sona erdi. Ancak, 243 Filistinli ve 12 İsrail...

Abone Ol

Filistinli militanlar ile İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki çatışması, Mısır arabuluculuğundaki ateşkes anlaşması kapsamında Cuma günü sona erdi. Ancak, 243 Filistinli ve 12 İsraillinin hayatını kaybetmesine sebep olan çatışma, Filistinlilerin yaşadığı topraklarda savaşın geniş izlerini bıraktı. 11 günlük çatışmalardan geriye yıkılmış evler, zarar görmüş fabrikalar, yanmış buğday tarlalarının yanı sıra daha da derinleşmiş bir nefret kaldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun kentinde, kucağında çocuğuyla bir İsrail hava saldırısının yok ettiği evinin kalıntılarına bakan Filistinli bir kadın, 21 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)
il'in Gazze'deki hava saldırılarında yıkılan bir hükümet binasını incelerken elinde Filistin bayrağı tutan bir Hamas polis memuru, 22 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)