BEİJİNG, 4 Eylül (Xinhua) -- 12-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 11. Beijing Xiangshan Forumu'na Salı günü itibarıyla 90'ın üzerinde resmi heyetten 500'den fazla katılımcının katılması bekleniyor. Forumun hazırlık çalışmaları komitesi üyesi olan Wu Jiangang Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında katılımcılar arasında 30'un üzerinde savunma bakanı ve genelkurmay başkanının bulunduğu açıkladı. Wu, yurtiçi ve yurtdışından 200'ün üzerinde uzmanın da etkinliğe katılacağını belirtti.

Çin 12 nükleer araştırma tesisini dünya genelindeki bilim insanlarına açacak Çin 12 nükleer araştırma tesisini dünya genelindeki bilim insanlarına açacak

Bu yıl "Ortak Bir Gelecek için Barışı Teşvik Etmek" temasıyla düzenlenecek forum, dört genel oturum, sekiz özel oturum ve diğer özel etkinlikleri kapsayacak. Forum, gelişmekte olan ülkeler ve küçük ve orta ölçekli ülkelere eşit diyalog ve seslerini kolektif olarak duyurma imkanı sunuyor. Foruma katılımın Avrupalı ülkeler ve ABD gibi gelişmiş ülkelerin yanı sıra önde gelen yükselen ülkelerin katılımını da kapsayacak şekilde genişletildiğini kaydeden Wu, bu ortak çabaların hem Güney-Güney işbirliği hem de Kuzey-Güney işbirliğini kolaylaştıracağını belirtti. 2006 yılında başlatılan Beijing Xiangshan Forumu, Asya-Pasifik bölgesinde önemli uluslararası etkiye sahip üst düzey bir güvenlik ve savunma forumu olma niteliği taşıyor.

Kaynak: rss