Cumhuriyet’in kurucusu ve Türk milletinin yol göstericisi Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 yılında hayata gözlerini yumdu. Bu kapsamda özel ve anlamlı gün yurt genelinde düzenlenecek etkinliklerle anılacak. Peki 10 Kasım resmi tatil mi? Resmi tatillerde kamu kurumları, bankalar, kargo firmaları, okullar, üniversiteler kapalı oluyor.

10 Kasım Atatürk’ü Anma gününe kısa bir zaman kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan iş takvimine göre 10-16 Kasım tarihleri arasında Atatürk haftası sebebiyle yurt genelinde okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 10 Kasım günü saat 09.05’te çalan siren ile beraber saygı duruşunda bulunulacak ve tüm resmi binalarda bulunan Türk bayrakları yarıya indirilecek. Bu hafta içi Atatürk vefatının 84. yıldönümünde anılacak. Bu anlamlı ve özel günün hafta içine denk gelmesi sebebiyle kamu kurumlarında işlem yapmaya hazırlanan vatandaşlar 10 Kasım tatil mi? 10 Kasım’da resmi kurumlar açık mı? sorusunun yanıtını araştırıyor. Resmi tatil günlerinde belediyeler, okullar, üniversiteler ve bankalar kapalı oluyor.

Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor

10 KASIM RESMİ TATİL Mİ?

10 Kasım Atatürk’ü Anma günü resmi tatil değildir. Bu anlamlı gün Türk halkının yol göstericisi ve Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün her yıl hatırlanması ve hatırasına sahip çıkılması için kutlanmaktadır. 10 Kasım günü belediyeler. valilikler, nüfus müdürlükleri, kaymakamlıklar, bankalar, İlkokul, ortaokul, liseler, bankalar, kargo firmaları ve diğer kamu kurumları faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.10 Kasım 2022 tarihi, Perşembe gününe denk gelmektedir. 10 Kasım nedeniyle bu perşembe günü resmi binalar, ülkenin dış ülkelerde bulunan temsilciliklerindeki bayraklar yas göstergesi olarak yarıya indirilir.

Editör: Seyran Bayır